Recreatiewoningen
De wereld verandert snel. Aan werkelijk alles om ons heen stellen we steeds nieuwe eisen. De eerste recreatiewoningen waren vaak een soort veredelde bouwketen op een stenen voet. Maar de ontwikkeling in het ontwerp en de bouw van recreatiewoningen heeft bepaald niet stil gestaan.
Eerst was het een huisje op een eenvoudig kampeerterrein, nu komen huizen in alle mogelijke vormen en maten voor op parken waar het aan niets lijkt te ontbreken.
In deze ontwikkeling speelt de makelaar die zich specialiseert in recreatiewoningen een rol.
Het ene park is het andere niet, ieder park zo z’n eigen regels.
Wat van belang is, is natuurlijk waar u zich het prettigst bij voelt.
Als geïnteresseerde in een recreatiewoning is het van belang dat u op de hoogte bent van de regels van een park. Maar er is meer: staat de woning die u op het oog heeft op eigen grond of op erfpacht? Het lijkt niet belangrijk maar dat is het wel als het gaat om financieren.
Ook van belang zijn de regels die de gemeente waar uw recreatiewoning staat, heeft opgesteld. Dat is ook iets waar de makelaar u de weg in kan wijzen.
Een park heeft vaak een bestuur. Als u in een gewoon huis woont, bent u dat niet gewend. Dat bestuur bestaat uit vrijwilligers die begaan zijn met het park.
U kunt dus ook, als u gekozen wordt, in zo’n bestuur zitting nemen.
Als voorzitter van de NVRM (Nederlandse Vereniging van Recreatieve Makelaars) probeert Leo Greiner een lans te breken voor parken waar de eigenaar van de woning vrij is te bepalen met welke makelaar hij in zee wil gaan.
Dat behoort niet, zoals vaak gebeurt, via de eigenaar van het park lopen.
Omdat ons kantoor lid is van de NVRM kunnen wij u tevens op het spoor zetten voor de aanschaf van een woning in bijvoorbeeld Frankrijk, België, Spanje, Portugal en Turkije,